Europavalprogrammet 2019 Europavalprogrammet 2019

Hurdant Europa vill du bygga?
- europavalprogrammet 2019

Visa din natur och rösta!

Hitta din kandidat >

Det finns en dröm som det lönar sig att värna om. Den europeiska drömmen om fred, frihet, rättvist välmående och ansvar för framtida generationer.

På den tidigare krigshärjade kontinenten har man under nästan sjuttio år byggt upp en gemenskap som grundar sig på demokratiska grundläggande värderingar, som – trots bristerna – saknar historisk motsvarighet.

Europa har under de senaste åren varit ett vrak. Detta måste det bli ändring på. Det lyckas inte utan politiskt ledarskap. Vi behöver igen sådana som är beredda att visa vägen, och presenterar en vision av det gemensamma Europa och sammankallar människorna med för att bygga upp det.

Finland behöver Europa. Under historiens stormar har vi lärt oss hur krasst det kan vara att vara ett litet ensamt land. Finland med sina 5,5 miljoner människor representerar endast 0,07 procent av jordens befolkning. Men som en del av EU med mer än 500 miljoner människor är vi tillsammans mer: sju procent av världens befolkning och världens största ekonomiska region.

Världen behöver Europa. EU har varit en stor kraft när det gäller stoppandet av klimatförändringen, miljöskyddet, freden, de mänskliga rättigheterna, demokratin och främjandet av världsordningen som grundar sig på konventioner. Det behövs idag mer än någonsin.

Vi ger inte efter för krafter som försöker rasera allt det uppnådda och upplösa Europa till oenighet, avskärmning, avgränsning inåt, hat och fördomar. Vi ger inte efter för bristen på framtidsutsikter som distanserar människorna från demokratins verksamhet. Vi ger inte efter för girighet och kortsynthet som hotar att ödelägga de framtida generationernas förutsättningar till ett gott liv.

Vi behöver ett starkt demokratiskt EU som upprätthåller europeiska rättvisa, frihets- och solidariska värderingar. Vi behöver ett Europa som orubbligt håller fast vid demokratin, de mänskliga rättigheterna och rättsstatens principer. Vi behöver ett Europa som är en nyckelaktör på den internationella arenan som främjar mer ansvarsfulla regler för det internationella samarbetet och visar riktningen mot byggandet av en hållbar framtid för världen.

Vi vill få Europa att stå på fötterna igen. Vi vill ha ett Europa som visar för sina medborgare att det uppnår resultat och har förmågan att bygga en bättre framtid för oss alla.

Å dessa målsättningars vägnar kallar de gröna alla med att åter göra den Europeiska unionen till vad den borde vara. Hurdant Finland, Europa och värld vill vi bygga upp? Visa din natur och rösta i europavalet! Valet är ditt.

Hitta din kandidat >

Jaa sivu: